Ohlédnutí za podzimním a zimním kurzem vaření
11.2.2013
Našich kurzů vaření se hojně zúčastňují nové členky, maminky bezlepkových dětí. Zde si můžete přečíst jejich hodnocení kurzu:
Paní Radimská:
3. listopadu 2012 se uskutečnil podzimní kurz bezlepkového vaření v kuchyni ZŠ Rudolfovská v Českých Budějovicích, pořádaný naším sdružením. Lektorka, aktivní členka sdružení, Radka Vrzalová, si pro nás připravila pět výborných receptů a k tomu několik tipů na jejich snadnou obměnu. Menu sestávalo z dýňové polévky, bramborových muffinů se slaninou, odpalovaných ovocných knedlíků a cheesecaku z jablečných sušenek s ořechovou drobenkou; přikusovat jsme mohly cuketový chlebík.
V kuchyni vládla pohodová atmosféra, vařilo se, povídalo, sdílely zkušenosti s přípravou bezlepkových jídel. Je třeba ocenit lektorčinu pohotovost, s jakou navrhovala náhradu některých surovin pro ty z nás, kdo kromě lepku musejí ze stravy vynechat mléko nebo vejce.
Všechna jídla byla vynikající, recepty nelze než doporučit (ke stažení na webu). Velký dík Radce, která při vaření jen zářila, a tak nám kromě nových receptů předala notnou dávku kuchařského optimismu.
Paní Pavlíková:
Vánoční kurz vaření byl pro mě prvním vařením pro celiaky.
Dobrá rada se nám hodí, jelikož od prosince začínáme s bezlepkovou dietou. Vaření bylo praktické,
líbilo se. Dobré na tom je, že se vyměnují názory a zkušenosti. Jediné, co nám v tomto ohledu vadí,
je lhostejnost kuchařů ve školních jídelnách připravit bezlepkové obědy. Syn chodí do mateřské školy,
kde mu denně nosíme stravu na celý den, kterou mu pak musí ohřívat.
Teším se ale na další kurz vaření, rady i zkušenosti ostatních.